Cialis tadalafil

Symtom

Har jag erektionsproblem?

Erektionsproblem innebär helt enkelt att man inte kan få tillräcklig erektion, eller inte kan behålla erektionen länge nog, för att fullborda ett samlag. Orsakerna och symtomen varierar, men det finns i de allra flesta fall hjälp att få.

Det finns framförallt två bakomliggande orsaker till erektionsproblem: Fysiskt orsakade och psykiskt orsakade, cirka 80 % av alla erektionsproblem beror dock på fysiska orsaker. Oavsett orsak är det dock viktigt att du pratar med läkare för att fastställa problemets natur och vilken behandling som är mest effektiv för just dig.

Fysiska orsaker

Fysiskt betingade erektionsproblem kommer ofta gradvis. Du har ofta samma sexlust som tidigare och kan få utlösning när erektionen fungerar, men har sämre erektionsförmåga och oftast ingen erektion på morgonen när du vaknar. Fysiska erektionsproblem kan bero på en rad bakomliggande sjukdomar eller åkommor, vilka resulterar i försämrat blodflöde till penis. Som tur är finns det idag bra behandlingar.

Det är dock mycket viktigt att du går till din läkare och genomgår en undersökning för att korrekt diagnostisera orsakerna till ditt problem och fastställa vilka vilken behandling som är bäst för dig och din partner.

Psykologiska orsaker

Har du psykiskt orsakade erektionsproblemen kan du ofta få erektion vid onani eller förspel, men har problem med att den försvinner eller sviktar precis innan eller under samlag. Problemen kan orsakas av stress, depression, psykiska åkommor eller prestationsångest. Denna typ av problem brukar ofta behandlas med någon form av samtalsterapi.

Orsaker

Här följer några exempel på symtom man kan få vid erektionsproblem:

  • Penis är inte hård tillräckligt länge för att genomföra ett samlag.
  • Erektionen är inte lika hård som tidigare.
  • Penis reser sig inte lika rakt upp.
  • Erektionen uteblir helt.

Visste du att?

Definitionen av erektionsproblem är att man antingen saknar förmågan att få erektion eller inte kan behålla erektionen tillräckligt länge för att fullborda ett samlag.